Welkom bij Stari ProjectenCoatings:HPS 200 Ultra


Medio oktober 2008 is de introductie van Colorcoat HPS200 Ultra® geweest. Voortbouwend op het succes van Colorcoat HPS200® is de nieuwe Colorcoat HPS200 Ultra gebaseerd op een revolutionair coatingsysteem, waarmee kleurstabiliteit en glansbehoud aanzienlijk verbeterd worden. Colorcoat HPS200 Ultra is een coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC).

Aan de zichtzijde wordt HPS200 Ultra standaard geleverd met een unieke Scintilla-embossering. De achterzijde is standaard voorzien van een duurzame backcoat. Het staal onder de HPS200 Ultra coating is voorzien van een Galvalloy®-laag (95% zink en 5% aluminium).
Dit biedt extra bescherming en leidt tot de lange Confidex®-garantietermijnen van 40 jaar, ook voor snijkanten en zonder jaarlijkse inspectie en onderhoudsverplichting. HPS200 Ultra is uitermate geschikt voor buitentoepassing in maritieme en industriële omgevingen.

PRISMA

Colorcoat Prisma® , voorgelakt staal met een 50 µm coating op basis van een high build polyurethaan product, is de beste combinatie van esthetische kwaliteit en duurzaamheid. Prisma neemt een positie in tussen de standaard 25 µm- systemen en de uitmuntend presterende Colorcoat HPS200 Ultra®. De dikte en de structuur van de coating maken Prisma uitermate geschikt voor zowel dak als gevel.

De voordelen van Colorcoat Prisma®:

 • Excellente corrosiebestendigheid vanwege een dikkere organische coating en een Galvalloy® substraat van zink en aluminium
 • Hoge weerstand tegen krassen door de aanwezigheid van acryl- of polyamidedeeltjes
 • Diepe kleuren door een dikkere toplaag
 • Standaard leverbaar in Sirius (RAL 9006) en Orion (RAL 9007) en daarnaast in 8 special metallic-kleuren tegen meerprijs
 • Ook 15 uni-kleuren, waaronder 3 matte kleuren, standaard leverbaar
 • Uitstekende Confidex® garantie tot max. 30 jaar, afhankelijk van locatie, klimaat en toepassing, blijft geldig zonder vereisten voor onderhoud of inspectie
 • De achterzijde is gemerkt, zodat de herkomst gemakkelijker kan worden nagegaan
ARMATEC

Colorcoat SDP 35 (Armatec) is een voorgelakt staalproduct met een substraat van continu verzinkt staal en een organische coating met een laagdikte van 35 µm op basis van een medium build polyester. De belangrijkste voordelen boven een gewone polyestercoating zijn de verbeterde duurzaamheid en krasvastheid. Ideaal toe te passen in situaties waar standaard 25 µm-systemen onvoldoende presteren, zoals bij kouddakplaten, dakpanelen of als gevelbekleding in kustgebieden.

De voordelen van Colorcoat SDP 35 (Armatec):

 • Excellente corrosiebestendigheid vanwege een dikkere organische coating
 • Hoge weerstand tegen krassen door de aanwezigheid van acryldeeltjes
 • Diepe kleuren door een dikkere toplaag
 • Direct leverbaar in 4 kleuren, op aanvraag leverbaar in alle gangbare RAL-kleuren
 • Uitstekende garantie tot 12 jaar, afhankelijk van locatie, klimaat en toepassing
PVDF

Colorcoat® PVDF heeft een substraat van continu verzinkt staal en een organische coating van 25 µm op basis van polyvinyldifluoride en andere bindmiddelen. Omdat de eigenschappen van de coating in hoge mate bepaald worden door de hoeveelheid polyvinyldifluoride, kiest SAB-profiel voor een hoog percentage van 70% tot 80%. Voor een fraai uiterlijk gedurende langere tijd is de door SAB-profiel geleverde Colorcoat PVDF elastisch en mechanisch steeds voldoende sterk en goed bestand tegen oplosmiddelen, chemicaliën en UV-straling. Deze coating is uitermate geschikt voor toepassing in niet agressieve (buiten)omgevingen voor gevelbekledingen waar kleurbehoud belangrijk is.

POLYESTHER

Colorcoat® Polyester heeft een substraat van continu verzinkt staal met een gladde coating op basis van een polyesterhars, die uitsluitend geschikt is voor toepassing in niet-agressieve buitenomgevingen. SAB-profiel levert de coating standaard aan één zijde en in een laagdikte van ca. 25 µm. De andere zijde is steeds voorzien van een lichtgekleurde backcoat van ca. 10 µm dik.

INTERIEURCOATING

Colorcoat Interieurcoating heeft een basis van polyester en een kleur die RAL 9002 (grijswit) of 9010 (wit) benaderd. Door de hoge reflectie van licht kan op verlichtingskosten en dus de energierekening worden bespaard als deze coating wordt toegepast op de zichtzijde bij binnendozen en binnenzijde van sandwichpanelen.

De backcoat is lichtgekleurd. Interieurcoating wordt vooral toegepast aan de binnenzijde van sandwichpanelen, op de zichtzijde van binnendozen en op geprofileerde dakplaten. Voor buitengebruik is interieurcoating, vanwege de verwerings- en corrosieverschijnselen die reeds na korte tijd kunnen ontstaan, niet geschikt. Gezien de geringe laagdikte kan SAB-profiel niet garanderen dat de kleuren van coils onderling altijd gelijk zullen zijn.

COLLORFARM

Een bijzonder toepassingsgebied van Colorcoat® is de bekleding van gebouwen waarin dieren gehouden worden of waarin biomassa wordt verwerkt. Met de intensivering van de landbouw en de ontwikkeling van agro-energie neemt deze toepassing toe. Speciaal voor deze toepassing is Colorfarm® ontwikkeld. Colorfarm is een voorgelakt staal met een zeer hoge algemene corrosieweerstand en een specifieke weerstand tegen ammoniak en agrarische chemicaliën. Ammoniak en Corrosie:

Voor agressieve omgevingen wordt meestal terecht Colorcoat HPS200® ingezet, vanwege zijn robuustheid, algemene corrosieweerstand en de hoge weerstand tegen anorganische zuren en basen. Als echter een weerstand tegen ammoniak wordt gevraagd dan is er eigenlijk maar één type Colorcoat dat voldoet: Colorfarm. Naast een specifieke weerstand tegen ammoniak, beschikt Colorfarm ook over een algemeen hoge corrosieweerstand.

Colorfarm® is aan één zijde voorzien van de 35 micron dikke Colorfarm coating en aan de andere zijde van de high performance backing coat die ook wordt toegepast bij Colorcoat HPS200 en Prisma. Hierdoor is Colorfarm zeer geschikt voor toepassing in sandwichpanelen aan de binnenzijde van door ammoniak belaste agrarische gebouwen

FOODSAFE

Foodsafe is een nagenoeg gladde, harde gelamineerde PVC-folie met een laagdikte van 150 um aan één zijde en wordt alleen geleverd in de SAB kleur 9002. De andere zijde is voorzien van een primerlaag in een lichte kleur. Foodsafe is uitermate geschikt voor toepassing in de geconditioneerde voedingsmiddelenindustrie, zoals in productieruimten voor levensmiddelen, verwerkingsruimten voor vlees en vis en in de koelopslag voor groente en fruit. Deze coating is echter niet geschikt voor buitentoepassing. Foodsafe is zowel mogelijk op sandwichpanelen, profielplaten als binnendozen